Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum. I am Nadia Syamila. Welcome to one of places where I pour my heart, my emotions, my feelings and most of the things out. May we inspire each other. Hope we meet in Jannah. Pray for me. And forgive me for my mistakes. Jazakallahukhayr.

Thursday, July 30, 2015

Having...

 Kadang kadang kita ingatkan rezeki ni pada duit, Apple, rumah dan kereta. 


Tapi kita lupa bahawa rezeki ni sebenarnya jauh lebih dari tu. 

Tau tak, rezeki ni apabila Allah bagi perasaan kasih sayang dan belas kasihan pada orang di samping kita terhadap kita.


I mean knew that having somebody to love you is an extremely nikmah and rezk from Allah to you. SubhanaAllah 


Now. Cuba kalau Allah tarik perasaan itu? Maksudnya macam ibu dan ayah kita dah tak sayang kita? Adik beradik pun dah tak sayang kita..Mesti kita akan sedih sangat.. Ketahuilah even perasaan sayang ni pun adalah pinjaman dari Allah yang kita kena sentiasa appreciate dan sangat bersyukur. MashaAllah.

Jadi kalau kita gaduh benda remeh temeh tu, beralah je.


Sebab love exist when you realize about the pain if you lose that person.



Remember that family pun Allah bagi pinjam. Selama ini kita hargai tak Allah bagi pinjam family kita dekat kita?
Alhamdulillah.
May Allah beautify our akhlaq so much. 

No comments: